Oppstart ny sesong 2016-2017

Postet av J2006 (10 år) den 3. Okt 2016

Da er vi i gang! Vi kick-startet sesongen med en flott treningssamling i Stjørdal 10. september, med både håndballøvelser, spill på stor bane, svømming og klatring i buldrevegg.

Foreldremøte har vi også gjennomført. Den 20. september møtte mange engasjerte foreldre opp for å få informasjon og delta i dialogen rundt denne håndballsesongen. Referat blir distribuert om kort tid.

Treninger denne sesongen blir slik:

  • Tirsdager 17:00 - 18:30 (Håndballøkt - Granhallen)
  • Torsdager 16:30 - 17:30 (Basisøkt - Granhallen)

OBS! Oppmøte 10 minutter før. Vi bruker den ekstra tiden til å komme oss inn, få skiftet og gjøre oss klar. Selve treninga starter presis.

Vi har valgt å strekke ut en hånd(ball...) til fotballen i år, og vil gjennomføre basisøkten i samarbeid med fotballjentene på trinnet. Det er flere årsaker til dette og vi er overbevist om at dette blir et bra opplegg. De som vil lese mer om hvorfor, kan lese videre :)

For det første så er det mange jenter som trener både håndball og fotball blant jenter 2006 på Flatåsen. Å sikre en god dialog på et tidlig stadium mellom disse to idrettene, er en forutsetning for at vi skal kunne beholde flest mulig jenter, lengst mulig - i begge idrettene. Så vidt vi vet er vi de første i Flatås til å arrangere felles basistrening mellom fotball- og håndballavdelingen. Kanskje kan dette også bidra til rekruttering til begge idrettene?

For det andre så er basistrening ekstremt viktig egentlig i alle idretter, og kanskje håndball spesielt. Basistrening sikrer et godt fundament som spillerne er avhengig av for å både holde seg skadefrie, samt kunne tilegne seg mer idrettspesifikke ferdigheter. Håndball er en "fysisk idrett", og det er anbefalt at jenter i aldersgruppen som våre er i, bør ha minimum 1/3 basistrening.

Videre vil et slikt samarbeid være positivt for oss trenerne, som kan rullere litt på ansvaret og opplegget (dog innenfor forutbestemte rammer og retningslinjer). Dette vil gjøre at belastningen blir mindre på trenerne (slik at vi kan holde ut litt til), samt at det også sikrer litt variasjon overfor spillerne.

Basistrening er altså hovedfokuset, men vi vil også krydre disse basisøktene med ulike ballspill og lek, slik at spillerne vil oppleve økta som variert og gøy.

NB! Det vil kunne bli litt mye aktiviteter for enkelte fremover. Vi er veldig bevisst på at det er helt OK å prioritere slik som man selv vil. Vi ønsker at alle skal fortsette å være med oss videre, og om det innebærer redusert fokus på håndball så er det også helt greit.

Vi gleder oss veldig til denne sesongen, og imøteser gjerne tett dialog med dere foreldre gjennom hele sesongen.


Med sportslig hilsen fra trenerteamet!
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc